Πλαστική ρινικής μνήμης

 logo grammata Damagas big

 

   Στόχος της ρινοπλαστικής είναι σήμερα το φυσικό και προβλέψιμο-με ακρίβεια χιλιοστού- αισθητικό αποτέλεσμα και η επίτευξη μιας εξατομικευμένης μύτης, η οποία να εναρμονίζεται αισθητικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

   Η πρωτοποριακή τεχνική Πλαστική Ρινικής Μνήμης («Nasal Memory Surgery») συνίσταται στην αποφυγή των υπερβολών και το διακριτικό χειρισμό της μύτης από την πλευρά του πλαστικού χειρουργού και λαμβάνει υπόψη της το γεγονός ότι οι ιστοί που απαρτίζουν τη μύτη είναι δυναμικοί, διαθέτοντας μνήμη: δύο μήνες μετά την επέμβαση ενδέχεται να επανέλθουν στην  αρχική τους θέση. Για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο αφαιρείται η ελάχιστα απαραίτητη ποσότητα του πολύτιμου ιστού της μύτης και η επαναδιαμόρφωση του υπόλοιπου πραγματοποιείται με τη χρήση εξειδικευμένων μικροσκοπικών ραμμάτων, τα οποία τοποθετούν τους ιστούς της μύτης στη νέα θέση τους και δίνουν τη δυνατότητα στη μνήμη του χόνδρου να επαναπροσδιοριστεί. Με αυτόν τον τρόπο, δεν επιτρέπουμε στη μύτη να…νοσταλγήσει το παρελθόν της!

   Τα οφέλη από τη συγκεκριμένη τεχνική ρινοπλαστικής είναι πολλαπλά: εξασφαλίζει μια όμορφη και ελκυστική μύτη, η οποία, όμως, είναι και απολύτως λειτουργική (αφού με τις εξεζητημένες αφαιρέσεις ιστών του παρελθόντος προέκυπταν μετεγχειρητικά προβλήματα αναπνοής), ανώδυνη και γρήγορη ανάρρωση και μονιμότητα του αποτελέσματος.

   Επιπλέον, η ρινοπλαστική με τη nasal memory surgery διορθώνει αποτελεσματικά ακόμα και προβλήματα που άφησε μια προηγούμενη αποτυχημένη ρινοπλαστική.

   Η πλαστική ρινικής μνήμης δεν αποτελεί μόνο τη νεότερη και καινοτόμο εξέλιξη στο πεδίο της ρινοπλαστικής, αλλά δίνει και το στίγμα μιας νέας εποχής για τις επεμβάσεις αισθητικής πλαστικής χειρουργικής συνολικά, για τις οποίες η επιτυχία κρίνεται όχι μόνο από το φυσικό αποτέλεσμα αλλά και από την όλο και λιγότερη παρέμβαση, που λαμβάνει υπόψη τη μνήμη και τη δυναμικότητα του σώματος.