Συχνές Ερωτήσεις

 logo grammata Damagas big

  Ρινοπλαστική: μια από τις κορυφαίες (link  προς άρθρο του blog  δέκα λόγοι που κρατούν στην κορυφή

τη ρινοπλαστική)πλαστικές επεμβάσεις, που επιφέρει τις θεαματικότερες αλλαγές στη ζωή των υποβαλλόμενων σε αυτήν. Η περίπτωση της 34άχρονης Έλενας, που προχώρησε στην πραγματοποίηση της επέμβασης πριν οκτώ μήνες, επιβεβαιώνει αυτή την πραγματικότητα απόλυτα. Η Έλενα εργάζεται ως αντιπρόσωπος ιατρικών ειδών και η δουλειά της, όπως μας εξηγεί, απαιτεί άψογη παρουσίαση του εαυτού της. «Η ρινοπλαστική γυρνούσε στο μυαλό μου πολλά χρόνια. Η εμφάνιση της μύτης μου αλλοίωνε όλη την εικόνα του προσώπου μου, δημιουργώντας μου εμπόδια σε όλους τους τομείς της ζωής μου, ειδικά σε ό,τι είχε να κάνει με το επάγγελμα. Η δουλειά μου έχει άμεση σχέση με κόσμο: η προώθηση των προϊόντων απαιτεί πολλή συζήτηση, διαπραγματεύσεις, επικοινωνία και χρήση της γλώσσας του σώματος –και πρέπει να πείσεις για τα προϊόντα σου, κυρίως, γιατρούς και φαρμακοποιούς, δηλαδή επιστήμονες μεγάλης εξειδίκευσης. Αυτό που με κρατούσε λίγα βήματα μακριά από τη λύση του προβλήματος ήταν ο φόβος, γιατί είχα συνδέσει στο μυαλό μου τη ρινοπλαστική με μώλωπες και μακρά περίοδο ανάρρωσης. Οι αναστολές μου είχαν να κάνουν και με μια αποτυχημένη ρινοπλαστική(link  προς άρθρο του blog  διόρθωση αποτυχημένης ρινοπλαστικής) φιλικού μου προσώπου, που ταλαιπωρήθηκε πολύ, αλλά και με μέτρια ή κακά αποτελέσματα ρινοπλαστικής διάσημων που βλέπουμε κατά καιρούς στην τηλεόραση, στα περιοδικά…Γενικά με αποθάρρυναν τα τυποποιημένα αποτελέσματα…ξέρεις…αυτό που λέμε cookie cutter…σαν μια μύτη της σειράς που να έχει κοπεί μέσα σε ένα καλούπι και να φέρει το στίγμα του χειρουργείου. Ήθελα μια ομορφότερη μύτη αλλά…όχι να πάψω να είμαι εγώ…Τώρα, βέβαια, ξέρω ότι τελικά το θέμα ήταν ότι δεν είχα βρει τον πλαστικό χειρουργό που θα μου ενέπνεε την εμπιστοσύνη για να φτιάξω το πρόβλημά μου».

    Η Έλενα κέρδισε ένα αισθητικό αποτέλεσμα απόλυτα φυσικό και προβλέψιμο, αφού η ρινοπλαστική της πραγματοποιήθηκε με την τεχνική πλαστικής ρινικής μνήμης. «Το ξύπνημα από τη νάρκωση και η αφαίρεση του ταμπόν ήταν μια διαδικασία πολύ πιο ανώδυνη απ’ό,τι περίμενα…είχα ακούσει δυσάρεστες εμπειρίες για πόνο και μεγάλο πρήξιμο…στη δική μου περίπτωση αυτά ήταν ελάχιστα, κάτι που μου έδωσε την πεποίθηση ότι όλα είχαν πάει καλά…Από την ώρα που βγήκε ο ρινικός νάρθηκας ήμουν πλέον σίγουρη και ανακουφισμένη ότι είχα κάνει την καλύτερη επιλογή. Παρόλο που η εμφάνιση της μύτης με την πάροδο του χρόνου βελτιώνεται συνεχώς, μπορείς να καταλάβεις αμέσως αν το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής είναι πετυχημένο και κοντά στις προσδοκίες σου. Αυτό που μου χάρισε πρώτα η ρινοπλαστική ήταν το χαμόγελό μου, το οποίο συγκρατούσα σχεδόν μόνιμα –γιατί όταν χαμογελούσα η μύτη μου προέβαλλε πιο πολύ- ή όταν το τολμούσα έβαζα το χέρι μπροστά απ’τη μύτη μου» εξομολογείται η Έλενα και συνεχίζει: «Αυτό που με ευχαριστεί ιδιαίτερα είναι ότι χαμογελάω και…η μύτη μου έχει διατηρήσει την ελαστικότητά της, δεν φαίνεται “παγωμένη” ή με δέρμα τεντωμένο…δεν νιώθω κάτι αφύσικο ή ξένο προς το πρόσωπό μου. Κι αυτό το είχαμε συζητήσει με τον κ. Νταμάγκα εκτενώς στην προεγχειρητική συνεδρία, μου είχε εξηγήσει ότι οι εξεζητημένες αφαιρέσεις ιστών είναι αυτές που συνδέονται με…τεχνητό αποτέλεσμα ή σκελετωμένη μύτη κι ότι στη δική μου περίπτωση τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει, γιατί η nasal memory θα με εξασφαλίσει απόλυτα. Κι όντως ήταν έτσι. Και εγώ συνήθισα πολύ γρήγορα τη νέα μου εικόνα και οι γύρω μου έβλεπαν το ταιριαστό με το πρόσωπό μου αποτέλεσμα. Δηλαδή… παρόλο που έχουν περάσει μόλις οκτώ μήνες από την επέμβαση, νιώθω σαν να ήταν πάντα η μύτη μου όπως είναι τώρα».

    Τι ρόλο έπαιξε, όμως, η νέα εικόνα που απέκτησε χάρη στη ρινοπλαστική (link  προς κείμενο για ρινοπλαστική) της η Έλενα στην επαγγελματική της ζωή; «Αδιαμφισβήτητα βελτιώθηκαν οι επικοινωνιακές μου ικανότητες. Πριν την επέμβαση, σε όποιο –μα όποιο- ραντεβού αφορούσε τη δουλειά κοιτούσα το ρολόι και ανυπομονούσα να ανοίξει η πόρτα και να φύγω…σκεφτόμουν περισσότερο τη μύτη μου παρά το στόχο μου. Τώρα μπορώ να ασχοληθώ απερίσπαστη με ό,τι αποφασίζω, κοιτάζω άνετα το συνομιλητή μου στα μάτια, έχει αλλάξει ο τρόπος ομιλίας μου, ακόμη και η εκφραστικότητα του προσώπου μου -κι αυτό γιατί είμαι πλέον χαλαρή, κάτι που το εισπράττει κι ο απέναντι…Νιώθω ότι μπορώ να στηριχτώ στον εαυτό μου…Επομένως μπορώ να εκφραστώ καλύτερα μπροστά σε κόσμο κι έτσι παρουσιάζω αποτελεσματικότερα και τα προϊόντα της εταιρείας…βελτιώθηκε όλη η ποιότητα της δουλειάς μου –που σημαίνει και περισσότερες επιτυχίες: ακόμη κι ο πλαστικός χειρουργός μου πλέον πείθεται περισσότερο γι’αυτά που έχω να του προτείνω (γέλια)! Ξυπνάω το πρωΐ και ανυπομονώ να μπω στη δράση, έχω άλλη ενέργεια…άλλη διάθεση, κι αυτό βοήθησε πάρα πολύ στις σχέσεις μου και στην προσωπική μου ζωή. Και βέβαια…βελτίωση όλης της καθημερινότητας, η οποία απλοποιήθηκε…αφάνταστα. Χαρακτηριστικά ήθελα μία ώρα για να ετοιμαστώ ακόμα και για την πιο απλή έξοδο και τώρα χρειάζομαι το πολύ ένα τέταρτο. Καμουφλάζ, ιδιαίτερα χτενίσματα, τεχνικές για να κάνω με το μακιγιάζ τη μύτη μου να φαίνεται πιο λεπτή ή έντονο βάψιμο στα μάτια –γιατί έκανα κι αυτό το τρικ για να στρέφω την προσοχή των άλλων οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί- όλα αυτά τα νιώθω πια…μακρινό παρελθόν. Κι αν συγκρίνω τα μηνιαία ποσά που ξόδευα για μακιγιάζ και κομμωτήριο με το ποσό που διέθεσα για να κάνω τη ρινοπλαστική, μπορώ να πω ότι η ρινοπλαστική ήταν κι η οικονομικότερη επιλογή για την περίπτωσή μου! Δεν το συζητάω, είναι μια επέμβαση που σου προσφέρει μόνιμη καθημερινή αποζημίωση».

Ευχαριστούμε πολύ την Έλενα που μοιράστηκε την εμπειρία της μαζί μας και με όλους τους ενδιαφερόμενους για ρινοπλαστική

[/bt_testimonials]